Dr. Furkan Öztürk


Curriculum vitae


Harvard University

52 Oxford St.
Cambridge, MA 02138



Yazılım ve Uygulamalar


Bu bölümde işim gereği veya eğlence için ilgilendiğim projelerde kullandığım yazılımları ve derleyicileri listeledim. Kullanışlılık, erişim ve performans açısından başarılı bulduğum bu yazılımları benzer işlerle ilgileniyorsanız kullanmanızı tavsiye ederim.
  • Nümerik analiz: Python ve MatLab
Python'u Anaconda Prompt üzerinden PyCharm text editoru ile kullanıyorum. Daha sonra yazdığım proje modüllerini test ederken ve not tutarken yine Anaconda üzerinden JupyterLab defterlerini kullanıyorum. PyCharm text editor olarak çok başarılı, JupyterLab da yapılanları defter düzeninde kaydetmek için çok kullanışlı. 
  • Sembolik analiz, cebir ve grafik çizme: Wolfram Mathematica
  • Data analiz, data fitting: Python
  • Akademik yazım: LaTex, Overleaf
LaTex'in offline versiyonunu MikTex üzerinden TexMaker text editoru ile kullanıyorum. Online olarak takip etmem ve farklı cihazlardan erişmem gereken projelerde ise online bir derleme ve düzenleme yazılımı olan Overleaf'i tercih ediyorum.
  • 3D Design: AutoCAD Inventor
  • Not alma: Notability, Notion, Google Keep
Ders notlarımı iPad üzerinden Notability kullanarak alıyorum. Ayrıca hesap yaparken ve laboratuvar işlerini kayıt ederken de Notability çok kullanışlı. Aklıma gelen fikirleri not etmek ve gün içindeki çeşitli şeyleri geçici olarak not etmek için de Google Keep isimli online uygulamayı kullanıyorum. Daha düzenli olarak sınıflandırdığım ve bilgisayar üzerinden aldığım notları ise Notion'da tutuyorum.



Follow this website


You need to create an Owlstown account to follow this website.


Sign up

Already an Owlstown member?

Log in